menu


Boomvelling

Doordat een boom te oud en verzwakt is, of misschien wel geheel dood, kan deze een gevaar voor de omgeving vormen. Het vellen van zo'n boom vraagt om een deskundige aanpak en specialistisch materiaal. Bij ons bent u daarom op het goede adres. Wij kunnen zowel klimmend als met een hoogwerker onze werkzaamheden uitvoeren.

Klimmend een boom vellen
Wanneer er wordt gekozen voor het klimmend verwijderen van een boom dan wordt dit met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitgevoerd door Verstegen Boomverzorging. Er wordt gewerkt met behulp van een klimgordel en bijbehorende klimgereedschappen. Dit alles om de overlast bij u als klant zo klein mogelijk te houden. Een boom wordt in stukken omlaag gehaald indien deze niet door bepaalde omstandigheden in zijn geheel kan vallen.

Een velling uitgevoerd met behulp van een hoogwerker
Tevens kan een boom geveld worden met behulp van eigen hoogwerkers. De eigen hoogwerkers hebben een bereik van 17 tot 25 meter. Ook worden ze jaarlijks gekeurd en onderhouden om uw en onze veiligheid te waarborgen.

Versnipperen takhout
Na de velling kan het takhout worden versnipperd met een tractor aangedreven versnipperaar (tot een max. dikte van 18 cm). Deze houtsnippers kunnen desgewenst ook worden afgevoerd.

Stobbefrezen
Ook bestaat de mogelijkheid om na de velling de stobbe van de boom uit te frezen. Dit kan d.m.v. een mobiele stobbefrees die een doorgang heeft van ong. 1 meter breed. Door zijn kleine afmeting is hij gemakkelijk te manouvreren door de tuin en kunnen wij zorgvuldig onze werkzaamheden uitvoeren.

 

 

  Chris Verstegen - Eykerstokweg 4, 6093 AV Heythuysen - Tel. 0475-496454 - GSM 06-50624675
   
Over ons Boomonderzoek & advies Boomverzorging Boomvelling Tuinontwerp Aanleg & onderhoud Contact